Orthomanual medicine

Het hoge nek syndroom

Dit artikel is geweigerd door het American Journal of Psychiatry in 2000 en door het Journal of Orthopaedic Medicine in 2000.


In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Een nieuwe benadering van de Vitale Depressie

  De wervelfoutstand van C1 die op C2 naar ventraal is afgegleden, waarbij het ligamentum transversum atlantis is gerekt. Deze foutstand vindt men standaard bij lijders aan de endogene (vitale) depressie. Uit onderzoek blijkt dat na correctie de depressie verdwijnt. Met scans.

 2. Waarschuwing inzake vacuŁm extractie, aangezichtsligging en stuitbevalling

  Een afwijking hoog in de nek die ontstaat bij een forceps of vacuŁm extractie bij neonatici, of na een "uppercut" (kaakslag). Hierbij schuift C1 naar ventraal onder de schedel, eenzijding, soms dubbelzijdig. Bij ernstige dislocatie ontstaat het "tongbeenfenomeen" waarbij het tongbeen naar dorsolateraal (zittend gezien) of naar lateraal (scan gezien) wordt weggetrokken doordat de proc. transversus C1 het ligamentum stylohyoideus naar voren wegdrukt. Met correctiemethode en scan.

 3. Correctie van de anatomische veranderingen bij een whiplash accident en het klachtenpatroon hierna

  De afwijking die in de nek ontstaat na een whiplash trauma. De resultaten en de techniek van de corrigerende behandeling worden besproken. Met scan.

 4. De Fatale en de Ernstige Combinatie

  Bespreking van de gecombineerde afwijkingen van A, B en C. Bespreking van de ernstige neurologische en psychiatrische ziektebeelden waarbij deze combinatie van afwijkingen is gevonden (100% correlatie). Bespreking van de veranderingen die na correctie van de foutstanden optraden. Met scan en MRI beelden.